Varför älskar vi att samla....?

Syftet med den här Bloggen är att försöka att öppna ett fönster in bland mina senaste fynd av främst svenskt 50-talsporslin från Gefle.

söndag 25 oktober 2015

FUNGO - Stort fat!!!

Efter lite kreativa byten är nu det största fatet i min ägo! Har jag nu räknat rätt är det bara tre delar som saknas där ibland golvvasen som jag nog kommer hoppa över av olika skäl.
1. Den är för dyr - Jag betalar inte tusentals kronor för min keramik
2. Jag har ingen plats för den.
3. Ovanlig, dyker mycket sällan upp på marknaden och om den gör det så finns det oftast skador på flikarna.

Tillverkade: Uppsala Ekeby
Formgivning: Vicke Lindstrand
Serie: Fungo - 1949-55
Modell: Skål nr 3019 -   8 x 28cm

söndag 18 oktober 2015

Oj! Jag höll på att glömma bort dagens inlägg!!!

Nu för tiden känns bloggen mest som en sida för dokumentation av mina saker om lägenheten skulle brinna upp! Tittar man på besökarantalet så minskar det stadigt. Det märks tydligt att Facebook och Instagram är tidens melodi men jag tycker det är så förgängligt så jag envisas med att publicera här också en gång i veckan.

Det var ju Megaloppis i Solnahallen för ett par veckor sedan och då brukar vi Bloggare/Instagrammare passa på att byta lite saker med varandra. Den här gången fick jag bla påfyllning av min fina monokroma serie från Tyskland med tre nya delar! Vasen till höger köpte jag på Antikmässan i våras!
Jag har även tre vägghängda fat i serien sedan tidigare var av två kommer från Porslinsbloggen.
Formgivare: Lu Klopfer
Tillverkare: Töpferei-Lipp
 

söndag 4 oktober 2015

Megaloppis i Solnahallen 3-4/10 - Då var det dax igen!

Säga vad man vill men jag hittar alltid bra saker här så och denna gång! Jag har köpt kattungarna när jag har kommit över dem billigt och har tidigare sagt att jag inte skulle ha "kattan" men nu stod den alldeles ensam på ett bord och då kunde jag inte låta bli den.....
Det är totalt tre olika ungar och den sista är på väg hem i ett paket. Har jag tur så dyker den kanske upp till nästa helg?
Såja, nu var det komplett!

Formgivare: Göran Andersson
Modell: Nr. 9000 tom 9003
Tillverkare: Uppsala Ekeby